Followers

Wednesday, December 29, 2010

Super Junior(슈퍼주니어)_너 같은 사람 또 없어_뮤직비디오(MusicVideo)

Choi Siwon - Used to Be

i love cats

kucen, kucen, adore gila pet nih! da la cumil, ngan pangai yang lincah dan nakal seakan akan pandai mengusik, tu lah sikap pet nih. mmg tersgt2 cumil, rse na beli sekor laa. bole tak mak? (macam lah mak aku dok uma tu ngadap lappy bace blog aku nih, hehe poyo2 je). bile na bele kucen, n bile terigt mak, aih ta jd.. mak ta bg bele kucen la.. takot umah berbau. tp en ade jual pasir tuk kucen tu berak en? ta silap klo kucen berak atas pasir tu, taik dye ta berbau.. hurm, na bele kucen la.. b4 nih terpk na bele rabbit, kt sabak bernam rabbit nurah gile kot, anak rabbit yang umor 2,3 bulan dalam rm25 je. klo yg rabbit spesis berjanggut tu rm150.. rabbit berjanggut nih cumil taw.. cuz bulu dye lebat cgt, tmbh2 g bulu yang kat bawah dagu tu. cumeellll.

nih ade review cket pic kucen n rabbit : -





neh kucen ngade2 konon blakon jd scha al yahya nak kne tembak cm dlm cte evolusi kl drift 2 kot.
wakakakakakakakakaka

arnab nih cumil kn?

hee

wah awesome!
best jugak klo dapat bele due2 pet nih, tgk la betape harmoninye mereka nih!
sooooooo cute!



Tuesday, December 28, 2010

rindu kawan kawan yang jauh dimata tapi tapi tapi deeeekatt di hatiii : )

sudah 3 sem aku dgn korang, pegi mane2 mesty ber 6 je, bkn nye kte ta bergaul dgn org laen, just kte 
lebih rapat dgn each other. hee anyway, aku sgt2 rindu dekat korggg . haiyooo 

 hajar, adaa, yus
 again : p
 adaa, inas
 hajar, yus, iqa, inas
 adah, hajar
 adah, hajar, yus, ika
adaa, yus


hope our relationship will be not ending here.. lot of <3 from saadah tajuddin

Monday, December 27, 2010

last night

amek cardigan, sarung ke tubuh, capai wallet dan handphone.
menuruni anak tangga ke tingkat G. 
langkah laju meneruskan perjalanan, singgah ke kedai burger, i bought burger daging spesial without vege.
pegi kabe(mamak stall that near my house) , but then ta jadi lepaking disitu bcoz too many people yang mostly laki2 orang. then tuka mood g food court yg dekat jugak ngn umah. time smpai tu dengan ckyn, and weydah.
order some drinks rm3.90, ape ade hal? aku an nga masyukk haha (prasan sebentaQ)
then, start gossipping, mcm2 hal terkini dak2 neh.
after 15 mnt gitu ieji dtg, borak2 lagi, then wan lak sampai..

haa wan n ckyn ungkit balek kesah2 cintan dorg mase kanak kanak dolu.
na taw ape yg mereka ungkitkan sampai da na terbalek meje kt food court tu!

hahahah cmni, once upon a time...hhoo mereka berdua pernah couple, ta silap aku form 2 kot.
kecik2 lagi kan, then tersebutlah kesah yang wan time ni ungkit2 sal dye sggup mntx excuse kt coach bola dye yg dye na blek sbb saket perot, padahal dye na g date ngn c ckyn nih.

aleh2 na jd kan cte, ckyn tamao lak date ngn dye.. aku pon tataw ape angin minah nih. n ta silap aku time tu aku jd org tengah dorg nih. bile terigt kisah dorg mmg klakar..

then mcm2 lah dorg berperang mulot smlm, some words dari wan yang terpancul dr mulut dia "kalo aku taw ko camtu ckyn, baek aku kapel ngan si sad ni je! sbb aku tgk dye kapel ngn riza time tu ok jea..", sad tu actly name timangan aku ngn kengkawan aku nih..

back to the story, then aku ckp la kt wan nih " hahah, better lah ko kapel ngn ckyn, klo ko kapel ngan aku time tu lagi ko bengang, cuz dulu aku target kapel 2 bulan je then mntx break, hahah", 
then wan pon cakap " haihh lagi terukk..."; hahaha bese lah kan tyme tu aku form 2 kot, mane taw sal feeling2 cintan nih, yang aku taw aku jus suke2 je org tu, tp tade lah syg kemaen, or lebih sng, feeling aku lbih kepada kawan je kot tyme tu.

hahaha diorang nye mulot mak aih macam na berperang je aku dgr n tgk. haha

pape pon dat night enjoyyyyyyy changaittt!

tepat 11 pm, go back home, melangkah lebih laju kerana jalan sunyi, menaiki anak anak tangga, tercegat depan pintu sambil bace bismillah diikuti ayat kursi, hembus kan kiri kanan belakang dan atas(bahagian grill rumah, sebab slalu nye malam2 syaitan akan menuggu disudut ats pintu rumah @ follow korang dari belakang . kalo na taw tu petua yang mak aku bg b4 masok rumah. mane a taw tyme odw blek tu jin2 syaitan2 tertarek ngn kita then ikot smpai umah, so untuk bg dye jgn ikot kte masok umah, bace lah ayat kursi okkeee???)
masok, pusing dan tarek, maka terbuka lah mangga solex umah ku. mlangkah masok ke dlm rumah.

FULLstoppp!



bedtimestory

something happens that make me cheer up when my eyes got closer n closer.

some1 told me something that i felt wowh!

(phone vibrate) 
looking up at the screen 
read till end 
smiling : )  
my heart: dup dap dup dap! 
hee (^_^)


Thursday, December 23, 2010

tahukah anda?

1) kadang kadang manusia yang baik sesama manusia tidak memperbaiki hubungan mereka dengan Allah s.w.t.
2) kadang kadang manusia yang kita lihat sentiasa sujud pada Allah S.W.T yang esa itu sama sekali tidak menjaga hubungan mereka sesama manusia . Apabila terbitnya rasa hasad dengki, timbulnya kejahatan untuk dilakukan pada sesama manusia, adakah individu seperti ini ikhlas sujud kepada Allah s.w.t?. Atau lebih senang disimpulkan sebagai sujudnya kepada Allah s.w.t hanya untuk riak sahaja.
3) kadang kadang manusia yang tidak disukai oleh orang lain kerana perangai yang menjengkelkannya itu, disukai haiwan haiwan peliharaan seperti kucing, hamster, ayam, dll. mungkin manusia seperti ini lebih cenderung menyayangi haiwan haiwan itu, tetapi kenapa? adakah kemungkinan besar disebabkan masa lampau yang telah membuat mereka bencikan orang atau manusia disekeliling mereka? jadi mereka lebih suka bersahabat dengan haiwan peliharaan kerana haiwan tidak pandai menyakiti hati mereka.
4) kadang kadang manusia yang 'perfect' dari luaran tidak semestinya 'perfect' dari dalaman. renung-renungkanlah.
5) kadang kadang nisbah 20:1 orang yang kita nampak atau jumpa tidak semestinya manusia. mungkin satu darinya bukan manusia, tetapi makhluk lain. huuuuu agak agak ape eh? (p\s: cik sha yang bagitahu aku, tp tataw lah sejauh mane btolnya fakta nih.)


a thing about 'kasih sayang' : )

i got a new story to share, about life and love. 
i can't live without <3.then. h b you?
and i know i live for <3 and <3 for live.
ABSOLUTELY!
our life will be full of sorrow if we not 'interact' with love.
love is regarding more to feeling or responsibility within human and human, 
or
within human and the universe.

guess what will happens to world if there's no more love?
world 
will
become
DESTROYED!
flooding of blood
will be occur.




Friday, December 17, 2010

marish sha : )

i made it special 4 u, it means i'll thinking of u every single second..
huhu jiwang! 

p/s: jgn mara saye, juz joke je ..hehe

Wednesday, December 15, 2010

saya budak baru belajar : )

oke hari ni aku wat beberape yg telah ditugaskan oleh kak moon.
firstly dye soh aku bukak hard disk kt dlm cpu, mak aih pny lah aku cuak sbb aku tataw cmne na bukak harddisk tu!
huax1000
bengong kan? name je budak it, tp na bukak harddisk pon ta gheti.. kasihan aku, then kak moon pon 
ajar la aku bagaimana na bukak harddisk tuu.
naseb baek kak moon nih memahami aku yg blur nih,..
thnx kak moon kerane memberi sy tunjuk ajar.. hehe


Friday, December 10, 2010

bored : |

sangat bosan lah hari ni.
ngntuk la pulok..
the end.
aku mls na sambg ayat2 aku, pikiran kosong nih.
papai.
tidoQ lagi baGuihh!
kroooohhhhhhhhh

Thursday, December 9, 2010

happy day today, got blushing hahahaah

ade sumthing happens kt aku hari ni. and na kate happy mmg happy laa 
hehe wt aku senyum sorg2, bengong kan?
ok ok FULLSTOP bab2 tuh , tamao cte g.
now na story sal len lak, sal life aku yg dok opis n da bosan tuk beron9 lagi
huhh no work to do, gilerrr bucan atok oih!
but tady aku de a usha2 pic celebrity yg wt plastic surgery en, 
bapakkk arghh ngeri kott.. ade yg canetk tu cantek la, ade yg buruk tu,
mmg buruk giler! let see this!
Jocelyn Wildenstein
before and after
buruk killerrr en? tak sanggup haku nak tinguk !
 ade lagi yg wt ta menjd.. jap eh aku copy paste URL dye.. jap2
jessica simpson
tgk tuhh lip dyee.. adeh tu la na sexy sgt lip tuh jd terlbih lak "sexy" nye tuh
haih p/s: g wat blek la lip awak tu cik jessica simpson oii.

moral of these story, to those yg na wt plstic srgery tu lupe kan je la hsrat korg. mmg la
plstc srgery nih akan wt korg yg burok tu cantik, tp tgk naseb gak la kan, klo
jd cm kt ats nih?
mau bunuh diri korg en?


owh dammmnnnn 
hahaha


* disini i na berkongsi serba sedikit tips di bawah*


Tips agar tidak bosan di dalam lif

11 tips agar tidak bosan semasa di dalam lif:

1. Ketika anda hanya berdua dengan orang tak dikenali, cuit bahunya! Kemudian anda pura-pura melihat ke tempat lain..

2. Buat muka menyeringai kesakitan sambil pegang kepala anda dan menjerit "Diam, semuanya diam!".

3. Bawalah kamera dan ambillah gambar semua orang yang ada di dalam lif.

4. Pindahkan meja kerja anda ke dalam lif. Jika ada yang masuk, tanyakan apakah mereka sudah membuat temujanji?

5. Letakkan sebuah bungkusan di sudut lif, jika ada yang masuk, tanyakan apakah mereka mendengar bunyi tik...tik...tik...

6. Anda pura-pura jadi pramugari! Tunjukkan prosedur keselamatan penerbangan seperti di dalam kapalterbang.

7. Ketika pintu menutup, beri pengumuman kepada semua orang. "Bertenang, jangan panik, nanti pasti terbuka lagi!".

8. Bukalah beg tangan anda, sambil melihat ke dalam beg tangan, tanyalah "Udaranya cukup tidak disitu?"

9. Diam dan jangan bergerak sama sekali di sudut lif, menghadap dinding, jangan sesekali keluar.

10. Dengarkan suara di dinding lift dengan stetoskop.

11. Buatlah garis di lantai sekeliling anda menggunakan kapur, lalu beritahu "Ini adalah wilayah SAYA"

Wednesday, December 8, 2010

tiba2 angin ke laen. : D

owh super junior!
kenapa tibe2 aku minat korea nih!
adeh penangan hebat btol!
penangan hebat nye sbb diorg hensem2!
aku nih da a pantang tgk mamat2 ensem puteh2 cmnih..
haih..sudah la sudah..


facts of Siwon, "Choi Si Won is the vocalist of Korean Boy Band Super Junior. Siwon may be the most handsome and sexiest member of the group. He is not only famous in Korea, but also in China as he appeared in China film with Andy Lau “A Battle of Wits” as the young prince, Liang Shi. Siwon is also one of the first four Korean artists to be on Chinese postage stamps besides Kim RyeowookLee Donghae, and Kyuhyun.
Choi Siwon has appeared in so many Korean Dramas, but he earned his popularity while starred with Park Han Byul and Chae Rim in drama Oh! My Lady."


saye suke Siwon!
cumilll gilaaa

Monday, December 6, 2010

ceriteracintaa kami... : )

kami lepak sama2
sampai lebam
tak kira waktu
tak kira masa
kami saling sayang menyayangi
cinta antara kami tiada batasan
yeah! kita jiwang! (haha klo dak2 nih bace, msty dorg ckp "sad, ko sorg je yg jiwang cmni, ktorg cool.." 
cett! dulik hape haku, sesekali sesekalo na gwang cm gni en. hhu

p/s: juz na display pic kami karaoke last 2 weeks. (27 november 2010)
 

hv fun : )   
i hope this time will turn back
guys, korg best! ta penah ta best haha

sennyumm sennyumm
video

Friday, December 3, 2010

these all about my bff, pls go through

rakan, kawan, sahabat, 
anys, tyma, ckyn, beydah, im,jem. pertemuan yang tak dijangka. haha bertahun kite menyemai kasih n sayang together gather kan? korang absolutely best among the best. ta lupe juge yg len..
ajim, wan, ijie, said, riza, danny, zul, bunny, anip n others too.

ni haa aku na story sal camping kami last year, ta silap aku 30 dis 2009 kat jande baek.
plan pon mmg terbaek cuz mule2 na pegi ramai2 tp yg dpt g 6 org je including me. anda2 sile lah bayangkan ye, 6 org size medium nek 1 kete myvi. sompet tak sompet la den na cito an .. tp not bad kete myvi mmber aku tuh, leh naek genting lagi tawww. haha aku riso klo ngah jln bukit2 tu tbe2 da ta leh tekan minyak dah. haha sebab muatan da same cm muatan lorry tawuu..  ta tawu ta pe lah. haha 
btw trip kami tuh mmg syok, even ktorg ber6 (aku, anys, tyma, wan, bunny, n zul) je but still best taw . hopefully this year ade lg la trip sebegitu.. trip kami menjelajah pahang - kL tu berakhir pd pagi 1 jan 2010. tyme new year.. hehe 
 tyma, anys, bunny, aku
 wan
anys, aku, tyma

 bunny
 tyma
anys
********************************************************************************************



anys

gelak geli dlm opis : D

hahahahhahahahhaahahahhaahhahahahahahahahahhahahahahahahahahahahah
bagi aku gelak smpy abeh dlu.....wkwkwkwkwkwkkwkwkwkkwkkwkkwkwkkwkkw
hari ni tade wt pape pong, juz bace cerita lucu di tenet. mmg lawak GILA. nak gilo den baco! haha
urm urm urm "saadah oi stop laughing lah dogol!" hehe
cube korg try bace nih.. da cube, try lah pulak, tak ke polik? eh palik, silap type, kunk geng2 typo error bahan aku lak... jap eh aku na copy paste mnde neh.
**************************************

Dot Pi Dot Mai

Salman (bukan nama betul) pulang dari kerja satu petang dan terdengar suara isterinya dalam
bilik mengerang. Dia berlari naik ke bilik dan melihat isterinya terlantar di katil berpeluh tanpa pakaian.
"Kenapa ni sayang?" tanya Salman. "I diserang sakit jantung", jawab isterinya. Salman berlari ke bawah
untuk menalipon doktor tapi belum sempat dia talipon, anaknya yang berumur 5 tahun berlari datang dan
berkata,
"Papa, acik Lan ada bawah katil ayah tak pakai suar."

Salman mula naik angin dan naik semula ke biliknya. Memang betul Mazlan (bukan nama sebenar)
jiran mereka ada di bawah katil tanpa pakaian. Salman menarik Mazlan keluar dan berkata,
"Lahanat kau Lan, isteri aku kena sakit jantung. Kau pulak cuba menakutkan anak aku ye?"
********************************************************************


Cerita Pengantin Baru 

Sepasang pengantin baru mengalami gangguan kesihatan. Setelah diperiksa
dengan teliti, doktor memberitahu perkara itu disebabkan oleh hubungan seks
yang terlalu kerap.

"Untuk sementara waktu ini, anda berdua dinasihatkan supaya menghadkan
kegiatan seks. Sebaiknya dua kali saja seminggu sahaja. Untuk memudahkan
mengingat, saya sarankan untuk melakukan hubungan ini hanya pada hari yang
bermula dengan huruf S, iaitu Selasa dan Sabtu," saran doktor.

Akan tetapi pada malam ketiga berpuasa dari membuat hubungan itu, sisuami
tidak dapat lagi menahan nafsunya lalu mencumbui isterinya yang sedang
tidur sehingga isterinya terjaga.

"Hari ini hari apa bang?" tanya si isteri.

"Sumaat" 

********************************************************************
hoho da bace? lawak kan?

 mane tak aku gelak soang2, actly byk lg yg aku bace, tp ta kan a aku  nak copy paste cte tuh manyak2 lak, so then klo korg na bace yg len cri sendry! aku ta nak bg link. haha  ssoorrryyy


* p/s : haha klo 5 bln la aku prctcal cmni n melayari web2 sebegini , skit ary mmg aku continue sem 5 n 6 kt POHOTAR, Perak.( Politeknik Hospital Tanjug Rambutann )

NGEEEEEEEEE
besar tak lip lombu ni?
sexy gitu, sebijik cm lip 
korang yang nga bace blog aku neh ! hahaahaha
k a na babai daaa... tata!
(^_^) peace yaw


*listen this song
video

Thursday, December 2, 2010

kemengantukan yang keterlampauan melanda dan membanjiriku. huh

wa rse today wa ngntuk gler bhai.. adeh ayat rempet suda keluar. shit i hate mat rempet pet pet! comel g wonder pet tu dr mat rempet en? ape yg aku mengarut lak nih.. haha so sory sape yg bace nih, sje mrapu sesekali.
hehe klo korg na taw, aku tyme mengantuk ni lah otak aku kiriatif a.k.a creative tuk membuat karangan spt ini, cuz tyme2 nih la otak aku berjalan, eh bkn berjalan, tp merapu rapu ape ntah kejadahnye! haha wateber loh!
today aku g opis, masok lambat lak tuh . ktm lembab na mampoihhh. mencabar kesabaran wa babe! menunggu ktm je stgh jam, odw ke stesen Setia Jaya da 40 minit gak ar.. tp tape, bos aku pon ok jea. tp tamo lmbt lg.. kunk abeh prctcal aku kunk, lingkop doe! Na taw ta td aku tetido kt dpn pc nih, bgn2 je igt ade kt umah, aleh2 tgk kiri kanan, kt opis nih lg.. da a sejuk tahap nerake! wow wow wow.. nerake panas la pandaiiii.. sejuk cm dalam peti ais yg owg letak mayat uuh! sies wa ckp ta tpu! sejuk.......
hehe td en aku bace novel kat tenet nih, bertitle kan "abang Khai tomboy" kot la..
best gak ar .. actly wa follow novel nih since semalam, yelah en bosan tahap ghaban kt opis nih. aku dok on9 bace novel lah cerpen lah. then wa tersangkot lak ngn novel neh. best kott. tp aku bace dr bab 1 cmpy bab 23 je, then tade da sambungan dye. tu maknenye soh aku cri kt mph la novel tu. tu lah dye manusia zaman skrg nih na cari duet dengan memperdayekan org mcm aku!  huh lu silap la babe.. wa ta kan bli novel nih, membazir je, aku akan g kt mph tu n lpk kt situ berjam2 n continue bace novel tu cmpy abeh! haahahahahaah (gelak jahat a.k.a gelak cm monster). heheeheheeheh urm urm urm today nuthin special, bcoz evryday are special day 4 me! hoho hahaaha hehe ngeeeee : D
cik marisha (sharima amirah a.k.a sha) pulak bosan gler kt opis nih, yela dye ngn aku keje len, dye wt system.. more to coding2 sql tuh.. pape pon caiyok tuk dye, aku yakin dye mampu lakukan kerane owtak dye pick up wt mnde2 neh. hehe. haaaa wa na story cket, ktorg berdua nih stick together since sem 3 lg, skunk sem 4.. sume 
sbb last mnt, igt g time last sem na masok sem 3 tuh, dye col aku na 1 umah sewe ngn aku, alhamdulillah la 
ade gak geng yg dok luar. sgt2 happy tyme tuh , yela aku pk aku sorg2 la dok lua nnt , tade kawan yg rapat.. but lastly ade gak kwn.. hehe urm dot dot dot (no ending, aku na balek da neh sok jela aku cte sal aku ngn sha nih eh) BYEeeeeeeeee : p