Followers

Friday, February 25, 2011

time kaceh daun keladi, ecok2 wish lagik! hehe

"time kaceh daun keladi, ecok2 wish lagik! hehe"

copy,paste n paste, tu je yg aku mampu buat untuk appriciate kat member2 facebook yang telah sudi mengucap kan perkatan tu kat aku.. ramai pulak yang wish, ta sangka ok! aku tgk kat notify ada almost 60 comment (wishes).
hee thanks kepada mereka2 semua! hee love all! 

wish kat fon pon ramai jugak, 1 of wish yang paling aku berkenan lah kan, :-

"Sad gemok! happy 20th birthday! Eerghh sorry late wish. Gegel na wish sebab tade adiah. Sorry friend :) tape kan? Hee. Sad diet cket yeaa. Aku rindu kau yang 48-50kg ngee. Aku tengok skrg cm 60kg hahha. Joking bestfriend jgn mara. I wish you'll be success in whuteva u do! Lovee u ngeng!"
see? kalo aku buat "contest the best wishes", mesti dia menang! haha thanks im

this one lak msg from my sistah: umi kelsom binti yob tajuddin 

"Adoi bday girl nak gi beli hadiah seniri ke? Kalu nak mlm krg br bank in. Boleh tak? Anyway happy 20th birthday be a smart & intelligent person and alwayz becareful in whatever you doing.."   

thankss kak mi, kau lah kakak yang paling  best, pemurah bab duit, caring, sporting, n garang. hahak

pagi tadi tiba2 marish sha mntx pinjam mug, aku bagi je lah. aleh2 dye dtg blek bwk an aku nesvita coklat n sambil sengeh2 kenyit2 mate (aku tipu)  then dia pon cakap " happy birthday!" haha sangat sweet oke? korang ade? tadek kan? haha untung aku....~


and the one and only yang wish aku face to face, sharp 12 am on 25th february 2011 is arep rashib! na kenal dia, scroll down page aku nih, cuz aku de wat entry sal birthday dye, beze birthday kitorang 6 hari je taw.. tapi tahun lain2. hehe

dialog kat bawah ni:

tempat di kepsi bandar baru ampang.
sambil tgk jam dia,
arep: happy birthday adah! (ngan muke tersengeh2)

respon aku? respon paling bodo aku buat.. 
aku: hee thanx.. (sengeh ta ikhlas, tataw knp, macam sengal je aku)
arep: semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki.
aku: (diam sengeh2 cam beruk ta mandi, tataw knp lol?!! sory arep! actly terkinjat yg dia taw birthday aku!)

kejadian time dia anta aku balik..

aku nak kua kete dia..
arep: thanks!
aku: ape sengal sgt na thanks tetibe! hahaha (kan da kene!)
arep: hee happy birthday moge di pnjgkan umor..
aku: lagi? lagi? lagi? hahak
arep: dimurahkan rezeki! hehe (sengeh2 lagi ta abes2)
aku: lagi? na lagi? hahak
arep: hahahaah (dia mampu gelak2 je tgk pangai aku.
aku: esh tak romantik langsung! hahak k la, babai, thnks arep!

aku pon kua dari kete dia, n balek rumah lah...! mak aku dah tunggu depan umah.







 

suram hidup kalau tiada kekasih

"suram hidup kalau tiada kekasih
begitu juga
bosan hidup kalau tiada tanggungjawab."

pandai betul aku bermadah hari ni ek? haha. aku rasa betul oh kalau hidup ni tak de tanggungjawab, memang bosan la hidup aku. mana tak bosan, dah ko tak de commitment apa apa, tak de matlamat hidup, baik tok sah jadi manusia la bhaii..

my day

hye hye, actly skrg aku tengah install anti virus tuk Pc baru ni. so mengambil sedikit kesempatan untuk udate blog. heee

just na sakappp "good morning!"





Monday, February 21, 2011

aku ada account baru. kahkah

click on the picture above for tumbesaran

hari tu jenguk blog hasip, pastu cam enjoy pulok baca entry dia.
then pas je aku baca entry tu, terus aku wat account nih.
acc ni ala2 macam facebook, tapi orang malaysia kita yang buat.
cool kan?


status diri : single but unavailable (patot ke?)

semalam jalan jalan di ampang point dengan ckyn, n beyd. masuk book store popular. aku kalau tempat2 camni agak ghairah sket, hehe maksud nya kalau da masuk msty lama punya, nak usha2 novel pe yang best.. n macam2 lagi. then ckyn tibe2 tunjuk 1 buku nih bertitle 'single but unavailable' sambil muke perli tersengih2 dkt aku. then dia jerit kat beyd, "beyda!! aku da taw da na bagi status kat sad! single but unavailable! haha", oh persetankan dialog ckyn tuh. then aku pon terpikir2 urm, betul ke 'single but unavailable?

aku pun tersengih sorang2 cam beruang busuk!

tup tup pagi ni, ada member kelas poli aku call, semata mata nak bagi tahu member dia na kawan ngan aku.
aku pon cakap na kawan tadek hal. tapi tu lah, kadang kadang aku ase takut bila orang yang kate na kenal sebab nak kawan, kawan jerrr.. aku bukan ape, ayat tu cam neraka bila dgr. entah lah, hopefully betul2 niat utk kawan, bukan lebih dari tu. sebab aku penah kene, mamat sorang ni cakap nak kawan jerrrr.. tapi wat aku cam awek dia, nak kong2 igt dia sapa? ni kesah lama la jugak, aku pon tak ingat tahun bila. then aku tobat ngn manusia camni. rimas dol..

oke chill yow!

Saturday, February 19, 2011

arep rashib : )

today is arep rashib's birthday!  haha

na taw sapa dia ? meh tgk pic dia ni..


hee. aku doa kan dia panjang umur, dimurahkan rezeki, hopefully life dia makin bahagia,

n aku doakan friendship kami makin erat n rapat.

komen aku sal dia : arep baek, klaka, comel, sporting, caring, humble, best, gila2, n macam2 lagi.

hehe.

nota hati: dia tatahu aku ada blog, n dia takan tahu aku wat entry ni,
sbb pe dia tatahu aku de blog?
sebab aku nak cerita n na luahkan macam2,
so aku tanak dia tahu.
hehe

Friday, February 18, 2011

hati geram bengang

feeling na mara semua ade ni!!!

da la tade mood na post entry,

mr maxis wat hal ! GERAMMMMMM


BYEEEEEE

Thursday, February 17, 2011

SEGMEN KHAS UNTUK BLOGGER BARU : 100 FOLLOWER KE BAWAH



nak bagi tahu aku join segmen khas abg ben!!! excited gitu.  maklumlah, aku blogger baru yang tak pemes pon. header pon tak letak2 lagi. dalam process oke! hee 'segmen khas untuk Blogger Baru : 100 Follower ke bawah' ni memang sesuai la untuk aku. yelah, aku pon follower baru ada 22 follower, aku pon tak tahu sgt cmne na bagi follower berduyun2 . tapi aku tak kesah sikit pon, nanti ada la yang sudi dan ikhlas nak follow blog aku yang sememangnya tak seberapa ni. aku ni kira cam senyap senyap (ala ala curik2) follow blog abg ben ni. hee aku ni pemalu sikit nak expose an diri. so aku jadi seorang follower yang senyap2 je. even actly aku sangat kagum ngan dia! mula2 buat blog, aku blogwalking kat blog org2 lain slalu nampak orang wat entry sal abg ben ni. aku macam blur2 lagi time tu, then aku pon saja la g blogwalking kat blog dia pulak. wah baru aku taw! dia antara yang hebat dalam arena dunia blog nih! entry2 yang best sume dia balun! hehe ta macam entry2 aku, biase2 je. yelah, budak baru lagi kan. hee so sape2 yang nak join segmen khas abg ben ni. jum la join korang! hee

bahasa 'ewwwww'

hai hai, korang wat apeww tuewwww. ceh, nak training bahasa 'ewww' wat kate si anwar hadi nih. haha
ada la 1 day hari tu, member aku tag aku 1 video ni, aku macam bengkek sikit ngan member aku yang tag aku video nih actly. bukan apa beb, dia selalu membahan or bahasa lain nya mencari kesalahan di setiap typing yg kawan kawan kami type kat pesbuk, ta kesah la status ke, pic comment ke, sume kalo ade yg menggunakan bahasa 'ewww' ni dia akan menyampuk n cam kenekan orang tu balik. tu aku tak kesah la, cuz actly aku pon ta ske na type2 bahasa 'ewww' tu. but when dia tag aku video nih, aku cam terasa la kan. standard la babe hati pompuan mmg senang tersentuh. tambah2 lagi aku yang tadek kene mengene pon terkene tempiasnya. mybe dia igt aku pon jenis org yang 'ewww'2 ni kot! plis lah, aku nak announce kat sini, "aku type msg o komen guna spelling yang biase2 je babe! asalkan orang pham", member2 yang selalu msg2 aku taw la aku ni just type msg biase2 je. tadek nak kias2 ke kan. mybe mmber aku sorang nih ta penah na msg aku, then na include kan aku skali dalam spesis2  sebegitu. oops! aku ta kutuk o hina sesape ok. juz na bagi clear gitu! dahdah stop touching2 adaa oihh!


oke oke video anwar hadi seriously sangat sangat lawak taw! bagi aku dia sangat cuteeeeee! haaaa kikiki puji2 cam dilamun chenta je. haha betul weh, aku suka gila lah style dia cakap, ngan tangan tangan dia skali taw! then aku tgk video dye yang lain, perghhh! dia punya speaking english mmg power! cukup package la dia ni kalau jadi host kan? pastu kalo dia speaking melayu, loghat utagha dia lak keluar. tapi seriously dia best kot! korang ce tengok ni!





see? with his face expression , haa sooo cuteee loll! gerrammx3!
so cekkitdaud tengok video dia dekat youtube la.. sila tekan jari telunjuk anda disini --> anwarhadi comel

boleh tak kalau kat sini aku nak cakap "i'm one of his fan yowww!" gagagagaga




nota tersembunyi dalam hati: kan best kalau dia baca blog aku? hik hik perasan kejap.

Monday, February 14, 2011

short message service

apa itu? SMS la sayang... S stand for short. M stand for message. S stand for service. 


malam tadi aku rasa kosong, tiba tiba fon aku vibrate dengan langkah kanan sambil terkinja kinja hopefully ada someone SMS aku. bila aku grab je fon atas shelf buku aku tu, then "1 message receive". buka2 je "ni yang wat aku rase na antok pale kat bucu katil nih!" na tahu tak sapa yang dok nyebok SMS SMS aku tuh? si penghantar SMS yang tak diundang, ah long MAXIS! tarik kredit aku RM2.50! atoii. tension je aku time tu! wakakakaka


bukan apa la kan.. aku nih kalau kat dalam resume kot kot ada tanya hobi aku apa, aku ta tahu na jawab apa. hurm bole tak tulih cmni?


              hobi : short message service.


korang paham tak? tak? maksud aku kat sini, aku suka sangat berSMS. tak kisah lah dengan sapa sapa pon. ngan kawan laki ke pompuan ke dua alam ke. asal kan manusia yang gheti nak type SMS. tp hobi aku ni membawa masalah, HUGE problem! bila tadek org pon na SMS aku, mula la aku rasa boring sesangat. dan mungkin sebab tu lah aku suka berBelogging. aku suka bercerita, pum pang pum pang, macam gempak la kunun cite aku tu kan. hahahak. even tadek orang pon baca entry entry aku, aku still ase nak bercerita. hurm nak kate aku nih seorang yg byk cakap sentiasa, TAK. aku sometimes akan jadi PENDIAM dalam certain2 time n tempat. tapi haru biru kalau dengan kawan kawan yang agak rapat. kalau yang ta rapat tu bukan ta nak haru biru, tapi aku  penyegan sikit. tapi bila aku cakap kat arep cmni "adah ni an sebenarnya mane de byk ckp cmni klo ngn orang yg ta rapat sgt, sebab adah penyegan .." lepas tu si mamat tu boleh gelak2 macam nak guling2 kat atas jalan tar bila aku ckp cmtu. dia tak percaye. * sighh  suka ati lu la na caye ke ta nak. gua ta kesah up to u. kah kah


so, agak agak sapa yang mempunyai hobi macam aku, bole la kita meluangkan masa terluang bersama sama ye. hee

idea suda kering na menype. nnt de cite lagi aku post taw!


eh aku ni! asek silap upload je! bawah ni baru betol.. layan je lahh!!!!


budhak gemok makan memang macam ni. 

alhamdulillahh

lastly aku dapat jugak click 'new post' di pc aku ni utk hupdate entry. sekian lame (tade la lame mane) aku ta dapat g kat dashboard aku menggunakan pc opis aku ni. tatahu apa masalah sebenarnya ngan pc aku  ni. tiba tiba tak bole sign in google acc n fb acc. sedih betol. tapi nak wat cmne sabar je la kan. hee but now i feel great! haha cool sungguh hati ni bila dapat menghupdate entry byk2. nak cerita pum pang pum pang cam joyah! hihi

*sebentar lagi aku akan menghupdate lagi entry di 'my blogg' ni. juz wait n see then u can enjoy
 reading 'my blogg'. gagaaga


ehh sory aku salah upload photo ke? no comment!
layan je lah zasssss!

12 feb - shopping mopping. haha

ya itu dia.. mentry blue skirt by forever 21.
diorang yg memberi macam macam suggestion.
dine in di thai express (pavillion), sedap oke makan kat sini.kene la dengan tekak kitorg plus abg thai yg hensem haha.

 monorail, igt na balik naik cab tapi byk masalah na dapatkan cab. 
so naik tren saje sampai ampang.
 i lend my shuolder for ckyn, tian dia penat.
aku yang kemaruk hot n roll ketika ini.


super duper simple.

juz a short entry ,
thankiss for reading,
giving me a comment juz like u giving me a big hug!



Thursday, February 10, 2011

webcam dengan kina


saje na bagi tahu aku webcam ngan kina tadi. 1st time berwebcam ngan dia. 
dia ni student poli jugak. satu poli ngan aku lah. tapi time kat poli tak pernah tego pon.
then aku saje la 1 hari tu aku tego dye kat im (fb). aku bucan time tu kan. so saje2 tego dye.
rupa-rupanya dia pon pasan aku ni dak poli jugak, nasib baik lah. ta payah aku na terang panjang2
aku ni sape kan. dia pon taw aku kos pe n kelas pe. bagus lah dia ni. mata dia alert. hee.
so nanti kalo aku bucan2 lagi aku try la tego org yang aku ta penah tego. 
best jugak sbenarnya, boleh dapat kawan baru. share story, share ilmu. sonok kan?
beronok ronok lah kite yee~! hee

picca aku di opis!


wah aku bangga ni dapat amek gambo aku kat opis, hehe maklum la pakai fone cikai je. so tade la na amek2 gambo guna fone. thanx to sha kerana external webcam dia lah aku dapat amek gambo2 ni. hehe. pastu aku edit2 cket. pastu dapat la aku ym plus webcam ngan kina. hehe. mmg enjoy ade external webcam ni. nanti aku nak bli lah sebijik. bole wc tiap2 ary kat opis nih. so tade a aku bucan lagi. hehe

practical pakai tudung aka shawl woi! santek tak? santek tak? haha sory la wa prasan jap. haha

oh practical kuu

assalamualaikum! dan selamat pagi semua!!! wah semangatnya saadah pagi nih. haha. sebenanyakan aku nak meluahkan perasaan yang dah terbuku berbuku-buku ni, aku dah tak tahan nak dok opis ni lagikkk. boshan siottt. bila la na abes practical haku ni. aku nak life aku yang dulu time kat poli. aku rindu poli ouh. *tibe2 je. but sriusly, i admit it! i miss poli very2 much. even practical ni tak saket otak na pk pasal assignment, kuiz, test, n final. aku rase sangat sangat bosan. korang pk lah, dari isnin sampai jumaat kene g opis, then melayan perasaan sorang sorang sampai kul 5.30. pastu balik ktm ramai orang. then kene berhimpit2 ngn orang. bende nih asek rotate bende yg same je dari isnin till jumaat. bapak bucan kan?

aku dah tak tahann! bucan bucan bucan! aku lagi suke dok umah, menghabiskan mase dengan tido. pastu bgn mandi, then makan, pastu malam kua lepak2 jap ngn mmber. tapi life cmni cm orang takde wawasan la pulok ye?
life kat poli pon syok gak, even aku nih pemalas na g kelas, wat assgmnt, stdy, tp tadek lah bucan cmni. kat poli member2 ade, gosip sane gosip sini, mmg ta bucan! tp agak stress sikit lah dengan study. kadang2 tu bukan stress sikit2 stress sgt sgt pon ada, sampai rase nak nanges ngn beban yg lect bagi. betolll aku penah rase sampai macam tu. sampai aku sanggup ponteng class. sewel btol.

hurm practical aku nih bakal tamat pada 29 aprill 2011. it's about 2 month more aku nak kene tggu tarikh keramat tu!. tapi practical nih ada jugak yang best nya, weekend je mesti aku takan bucan, aku akan berjalan sana sini sampai pagi. mak aku pon dah jenuh memekak memekak ngan aku sebab kalo kua msti balek pagi. *mak, adah bukan nya g clubbing pon, dun wory, anak mak ni da besar taw jaga diri n taw beze bende baek n buruk. pesanan ni tuk mak aku je.

k tata!

Monday, February 7, 2011

tag tag kontest blog cun.lawo.kemas


SYARAT PENYERTAAN :
(1) Warga negara MALAYSIA .
(2) Semua jantina diterima
(3) Ada blog! takder blog .. ditolak !
(4) Follow blog sue
(5) Tag 4 orang rakan anda taw (makesure dieorg taw)



Tarikh tutup :
30 mac 2011... itupun melebihi 100 orang penyertaan .

Hadiah :
WANG TUNAI berbentuk topup menanti anda !
actually aku ditag oleh sha,
tapi ase nye ta leh dapat kot hadiah 'WANG TUNAI berbentuk topup' tu,
blog aku tak lawo pon. hehe
thanx shhaaaa!!!!!!!! mmmuahh

na tag kat :
1. d.adyla
2. nanad lorh
3. cik pieje hut
4.haziqah

Tuesday, February 1, 2011

menjadi insan yang cemerlang

Assalamualaikum semua. wah! macam tak percaya je kali ni entry ayu ayu gitu taw! hahaha ok ok jawab salam aku cepat. ! hari ni rasa nak buat entry pasal@tentang "insan yang cemerlang". no body is perfect rite? ada yang pandai tapi hidup tunggang langgang, clubbing sana sini.tak cukup dengan tu, tuang 'black label', 'chivas' (dan sewaktu dengannya) kat dalam kerongkong tekak tu. aku bukan lah nak cakap diri sendiri baik or what. aku pon manusia biasa jugak. luaran aku pon korang nampak bukan nya alim ulama' pon. mungkin 1 hari nanti cara aku berpakaian akan berubah. amin~ doa doakan lah ye! tapi alhamdulillah aku menjalani hidup yang sihat dan otak yang makin pandai berfikir. alhamdulillah once again. terima kasih ALLAH kerana kurniakan aku dengan ibu bapa dan keluarga yang beragama Islam. : )


'insan yang cemerlang' bagi aku seorang yang pandai dalam kehidupan, duniawi, dan akhirat. kan seronok kalau aku dapat jadi seorang bayi yang dalam perut emak yang boleh tahu kehidupan didunia sebelum aku lahir ke dunia. so, masa kat dalam perut tu boleh lah aku buat analisis tentang kehidupan pahit manis manusia pada masa tu. pastu boleh la practice2 belajar add math, physic, n chemist! (haha guarau je) haha macam kelakar je kan? apalah aku ni, suka pikir benda yang luar kemampuan otak orang lain.


honestly, aku jugak teringin nak jadi seorang yang sempurna. kalau dah sempurna, insyaallah aku akan jd orang yang bertitle 'insan yang cemerlang'. cemerlang dari segi hidup, akhlak, akhirat, dan semuanya lah! wah seronok kan kalau dapat jadi macam tu? huhu.


so, conclusionnya disini.. ada ke manusai yang betul betul cemerlang dari segi semua aspek? ada ke? nnt lah aku nak try google google! haha. ok ok dah merapu pulak. tata!